Peggy van Can, 45 Jaar

"Ga ervoor op een manier die bij je past!*"

Mijn verhouding met eten is eigenlijk altijd al “een dingetje” geweest. Is er iets goed gegaan, dan vond ik dat ik iets lekkers had verdiend. Voel ik me niet zo lekker of gaan dingen niet zoals gepland? Dan ga ik eten. Kort samengevat, ik vind beloning en troost in eten. Uiteraard altijd maar van korte duur.

Als ik dan voor de spiegel stond, of mezelf op een foto zag dan dacht ik altijd ‘Ooh Peggy, nu moet er echt iets gebeuren’. Echter er was altijd wel iets. Er is altijd en overal een reden om te eten. Zo kom je langzaam aan een redelijk overgewicht.

Uiteindelijk betrapte ik mezelf erop dat ik altijd degene was die zei, kom maar dan maak ik de foto. Of ga jij maar voor me staan. Een selfie was nog niet zo erg, daar sta je niet helemaal op. Op een gegeven moment was ik er (dacht ik) klaar voor. Ik zou gaan vermageren en dat zou me lukken. Aangezien ik al een jaar of 10 minimaal twee keer in de week sport, moest er iets anders gebeuren. Toch heeft het vanaf dat moment nog een paar maanden geduurd voordat ik de stap zette om er ook écht iets aan te doen. Tenslotte kon die ene mars, of die extra keer friet door de week geen kwaad. Totdat ik de foto’s zag van onze wintersportvakantie in 2018. Toen is de knop om gegaan en ben ik op zoek gegaan naar iets wat bij mij past.

Op 5 maart 2018 ben ik gestart met het Powerslim programma. Het doel dat ik in eerste instantie gesteld heb was om 20 kilo te vermageren. Als je zo in die eerste fase zit komen er heel wat momenten voorbij die je als het ware een spiegel voorhouden. Voor mij was het een schok om er achter te komen dat ik niet alleen mijn eigen bord leeg at, maar ook alles wat mijn zoon niet op kreeg. Uiteraard is dit niet het enige, maar wel een belangrijke spiegel.

Ik heb het programma gevolgd bij een PowerSlim coach bij mij in de buurt, een super coach! Iemand die luistert, die de persoon achter het verhaal ziet en die bruikbare tips heeft. Intussen is het bijna een jaar geleden dat ik gestart ben en ben ik 25 kilo vermagerd. Met vallen en opstaan heb ik mezelf een andere levensstijl aangeleerd en maak andere keuzes wat eten betreft. Het gaat niet vanzelf en het is niet altijd gemakkelijk, maar met de juiste coach en een goed doel is het zeker te doen. Mede dankzij de goede  tips en tricks van de coach, om juist die verleidingen te kunnen weerstaan.

Voorheen had ik altijd wel een blessure van het hardlopen. Dan mijn heup, dan mijn knie er gebeurde altijd wel iets. Nu heb ik in hardlopen juist een uitlaatklep gevonden en sta ik zelfs ingeschreven voor een 10 kilometer run in maart.

Tegen de lezers die dit lezen zou ik willen zeggen, ga ervoor op een manier die bij je past. Ik kook graag en experimenteer graag met de recepten die ik van mijn coach krijg en bedenk ook zelf alternatieven. Tegenwoordig duik ik niet meer weg als er een foto gemaakt wordt. Ik ga over een paar weken op wintersport en voel me fit. Natuurlijk ben ik ook niet helemaal immuun geworden voor alle heerlijkheden, maar de beleving is anders. Ik geniet er nu van en proef echt wat ik eet.

Mijn doel was trouwens om in de zomervakantie van 2018 een bikini aan te durven op het strand aan de Italiaanse Riviera, zonder dat ik de hele dag met een heel groot t-shirt eroverheen loop. En dat is gelukt!

Ik hoor wel eens van mijn  coach dat mensen geneigd zijn om in de eerste fase alle (of bijna alle) sociale gelegenheden uit de weg te gaan. Voor mij geldt dat niet. Ik ben gewoon gaan uit eten met vriendinnen, op verjaardagen eerlijk verteld waar ik mee bezig was en zelfs soms mijn eigen salade of eten mee genomen naar feestjes.

Om een lang verhaal kort te maken. Ik voel me goed, ik ben zekerder van mezelf en vooral met de dagelijkse bezigheden voel ik me beter. Als voorbeeld het aantrekken en dicht maken van schoenen als je zit. Wellicht een heel klein iets, maar heerlijk bevrijdend als dat weer kan zonder dat de buik in de weg zit. Weet je wat nog het allerleukst is? Een hele nieuwe garderobe aanschaffen.  

Zoek een PowerSlim coach bij jou in de buurt

Vermageren met PowerSlim met begeleiding van jouw persoonlijke voedingscoach

Zoek een coach

Lees hier meer testimonials van andere PowerSlimmers
Oona Francken, 27 jaar uit Kalmthout "Ik ga zelfverzekerd de zomer in!*"

Ik ben 10 kg vermagerd en met de zomer in zicht verheug ik me op het dragen mijn nieuwe zomerkleedjes! Ik ga weer zelfverzekerd de zomer tegemoet.

Lees meer
* Dit resultaat is persoonsgebonden, meer informatie in de disclaimer
Anja Goossen, 45 jaar uit Humbeek "Volhouden gaat me zeker lukken!*"

Intussen heb ik mijn doel bereikt en merk ik dat ik mij beter voel dan ooit tevoren! Volhouden is nu de boodschap maar dit gaat mij zeker lukken!

Lees meer
* Dit resultaat is persoonsgebonden, meer informatie in de disclaimer
div> div> div>
* Dit resultaat is persoonsgebonden en niet generaliseerbaar, vanwege wetgeving worden er geen voor-foto’s getoond en zijn claims die de mate van gewichtsverlies bevatten verwijderd, meer informatie in de disclaimer