Monique Zomerdijk, 38 Jaar

"Ik durfde nooit een kleedje aan, maar dat draag ik nu bijna dagelijks!*"

In juni moest ik naar het ziekenhuis met klachten aan mijn knie. Er is een MRI scan gemaakt  waaruit bleek een versleten knie oftewel ernstige artrose. Zelfs zo erg dat er al sprake zou moeten zijn van een kunstknie. Maar omdat ik nog jong ben en een kunstknie gemiddeld 15 jaar mee gaat, zou ik ruim voor mijn 70e levensjaar zodanige problemen kunnen krijgen, dat ik misschien in een rolstoel terecht zou komen. We moesten dus op zoek naar een alternatieve reden om dit uit te stellen.

Uiteraard kwam in gesprek met mijn arts mijn overgewicht ter sprake. Het zou goed zijn om in de eerste plaats te vermageren en daarnaast op een voorzichtige manier meer te gaan bewegen. Dit kwam hard aan, ondanks dat ik best wist dat ik overgewicht had. Ik had immers al meerdere pogingen gedaan om af te slanken en met name meer te bewegen. Maar door pijn en blessures bleek sporten slechts beperkt mogelijk. Zwemmen, fietsen en lopen waren nog wel mogelijk. Dus heb ik mijzelf een schop onder de kont gegeven en me ingeschreven bij het zwembad. Ik besloot om direct een jaar abonnement af te sluiten zodat ik stok achter de deur had. Tot de dag van vandaag zwem ik er nog steeds 2 à 3 keer per week.

Maar tja, vermageren, daar moest ik echt goed over nadenken; wat zou nu het best bij mij passen? Om medische redenen kwam ik  in aanmerking voor een maagverkleining of maagband, maar geen haar op mijn hoofd die daar over wil nadenken. Ik wou het zelf kunnen maar wel met hulp van buitenaf. Ik had goede verhalen gehoord over een koolhydraatarm eetpatroon en ging hiernaar op zoek op internet. Ik zocht naar iets wat bij mij zou passen en waarbij ik normale maaltijden kon eten en beslist niet met shakes. Toen kwam ik op de site van PowerSlim. Ik las de succesverhalen van mensen die het PowerSlim programma hebben gevolgd. De persoonlijke begeleiding, ook na het behalen van je doel, en de lekkere gerechten spraken me aan. Ik was overtuigd en heb een afspraak gemaakt voor een gratis intakegesprek. Zodat ik de snel aan de slag kon gaan.  

Het gesprek voelde meteen al heel erg prettig. Ik was toch een beetje in een negatieve spiraal gekomen, bang dat het mij niet zou lukken, na eerdere pogingen met een jojo-effect. Maar wat zijn mijn PowerSlim coaches fantastisch in het motiveren en meedenken over hoe we dit samen gaan aanpakken. Er werd mij gevraagd wat ik graag wou bereiken en dat ik de lat niet lat te hoog moest leggen. De doelstelling moet wel haalbaar zijn. De kilo’s waren voor mij niet het doel. Ik had twee doelstellingen; 1. minder pijn in mijn knie en 2. ik wil blij zijn als ik in de spiegel kijk.

Ik wist het meteen, met deze manier van afslanken ga ik halen maar het wordt waarschijnlijk wel een pittige weg.

Het volgen van het programma via PowerSlim is me ontzettend meegevallen. Ik heb werkelijk geen enkel dipmoment gehad. Alles is super gevarieerd en nog lekker ook! Biefstuk, kip, vis en veel groenten. Ik mag het allemaal eten. Ook de tussendoortjes zijn verrukkelijk. Daarnaast leer je anders koken, lekker maar super gezond. Van te voren was ik hier wat sceptisch over. Ik dacht namelijk: ‘Nu moet ik zeker ingewikkeld gaan koken. Dat kost veel tijd en die heb ik nauwelijks vanwege mijn werk en drukke gezinsleven.’ Maar dat viel reuze mee. Ik sta hooguit 5 minuten langer in de keuken.

Inmiddels ben ik bijna 5 maanden verder en kan ik zeggen dat ik 30 kilo ben vermagerd. Ik heb mijn doel bereikt, zelfs meer dan dat! Ik wist dat het afvallen mij zou lukken maar 30 kilo had ik nooit durven te dromen. Het mooiste van alles is: ik ben mijn ochtendpijn kwijt. Dat vind ik zo fijn en had ik nooit verwacht. Ook andere klachten zijn enorm verminderd alles door afslanken en goed bewegen.

Op dit moment zit ik in de stabilisatiefase en ben ik overgegaan naar producten uit de supermarkt. Dit vond ik best een spannend moment maar ook daar heb ik super goede en motiverende begeleiding van mijn PowerSlim coach bij gehad. Ik blijf nog een jaar langs gaan bij mijn coach om ook te leren om in balans te blijven. Ter voorkoming van het jojo-effect. Ik heb mezelf oprecht een andere levensstijl aangeleerd, door juiste keuzes qua voeding te maken. Dit dankzij mijn PowerSlim coaches. Ze zijn echt superlief en meelevend, waardoor ik mij altijd op mijn gemak voelde en iedere week weer gemotiveerd bij hen weg ging.

Ik ben nu een ontzettend gelukkig persoon dankzij de begeleiding maar ook zeker super trots op mijzelf!

Ik durfde nooit een kleedje aan, maar nu heb ik die bijna dagelijks aan!

Zoek een PowerSlim coach bij jou in de buurt

Vermageren met PowerSlim met begeleiding van jouw persoonlijke voedingscoach

Zoek een coach

Lees hier meer testimonials van andere PowerSlimmers
Anja Goossen, 44 jaar uit Humbeek "Volhouden gaat me zeker lukken!*"

Intussen heb ik mijn doel bereikt en merk ik dat ik mij beter voel dan ooit tevoren! Volhouden is nu de boodschap maar dit gaat mij zeker lukken!

Lees meer
* Dit resultaat is persoonsgebonden, meer informatie in de disclaimer
Arie van Ginderdeuren, 49 jaar uit Wondelgem "Negeer nooit wat je lichaam je wil vertellen!*"

De eerste les, negeer nooit wat je lichaam je wil vertellen. Ik ging gewoon door met het lekkere leven. Maar ik zat steeds minder lekker in mijn vel, mijn lichaam was duidelijk aan het protesteren.

Lees meer
* Dit resultaat is persoonsgebonden, meer informatie in de disclaimer
* Dit resultaat is persoonsgebonden en niet generaliseerbaar, vanwege wetgeving worden er geen voor-foto’s getoond en zijn claims die de mate van gewichtsverlies bevatten verwijderd, meer informatie in de disclaimer