Maricel Paller, 34 Jaar

"Ik loop weer vol zelfvertrouwen over straat!*"

Ik ben Maricel, ik kom uit de Filipijnen en ik woon inmiddels al vijf jaar in Nederland. Ik heb twee kinderen, een jongen en een meisje, en ik woon samen met mijn partner. Ik volg de opleiding Verzorgende IG niveau 3, en ik zit nu in mijn tweede jaar.

Vanaf de puberteit ben ik al in strijd met mijn gewicht, ik ben altijd iets zwaarder dan mijn vrienden en klasgenoten geweest. Ik heb totaal geen zelfvertrouwen over mijn uiterlijk. Ik ben vroeger vaak ‘chubby’ en ‘taba’ genoemd (letterlijk ‘vet’, of ‘dikkerd’). Ik heb allerlei diëten, shakes en pillen geprobeerd, maar niets hielp. Tot ik me in 2012 inschreef bij een sportschool; daar werd PowerSlim geïntroduceerd. Mijn partner stond helemaal achter me in deze strijd, en ik heb toen het programma gevolgd in combinatie met sporten. Het PowerSlimmen ging goed, ik behaalde mijn streefgewicht en ik was heel blij en trots op mezelf. De stabilisatiefase ging helaas niet zo goed. Ik viel terug in mijn oude eetgewoontes, met de gedachte dat ik het eten daarna toch in de sportschool zou verbranden.

In 2013 was ik zwanger van mijn zoontje, dit was de moeilijkste periode. Ik bleef maar eten, zelfs tot ik niet meer kon lopen, maar ik vond dat dit moest kunnen omdat ik zwanger was. Na de bevalling zou ik de kilootjes immers weer makkelijk kwijtraken. Helaas was dat niet zo, in plaats van kilo’s kwijt te raken, kwamen ze er juist bij. Dit kwam ook door stress, ik voelde mezelf beter als ik at en ik hield mezelf voor dat ik best wat kon eten als ik later ging diëten of sporten.

Twee jaar ging voorbij, toen was ik op mijn zwaarst: 83,4 kilo. In die tijd was ik iedere week bij de huisarts voor allerlei kwaaltjes. Toch bleef ik ontkennen: dit had niks met mijn gewicht te maken, ik was niet zo dik als waar mijn partner me voor waarschuwde. In deze jaren liep ook onze relatie niet zo lekker, we sliepen niet meer samen omdat mijn partner last had van mijn gesnurk. Mijn partner vermoedde dat ik het slaap-apneu syndroom had, maar dit is nooit vastgesteld omdat ik bang was om hiermee naar de huisarts te gaan; ik wilde niet dat dit vermoeden de waarheid werd.

Het snurken werd erger naarmate ik zwaarder werd en ik kreeg ook steeds meer last van galstenen. Mijn huisarts verwees me door naar het ziekenhuis voor een ingreep. Ik ben hier niet heen gegaan, omdat ik bang was en boos op mezelf. Ik had toegelaten dat dit met mijn lichaam gebeurde! Ik denk dat de oorzaak was dat ik voor mezelf geen concrete doelen had gesteld, ik had geen discipline maar leefde volgens de typisch Filipijnse ‘maña habit’-houding (‘ik doe het later wel’).

Tot ik op een dag bij de H&M was om kleding te kopen. Ik keek bij de grote maten, maar toen ik ging passen kon ik tot mijn verbazing niet eens mijn hoofd en armen erin krijgen. Ik ging een maat groter halen, en guess what, dit paste mij ook niet! Ik heb toen nóg een grotere maat gehaald, en deze paste wel. Ik keek in de spiegel en zei tegen mezelf: ‘dit kan niet meer en dit wil ik niet meer’. Ik heb de kleding teruggelegd, ben naar huis gegaan en heb tegen mijn partner gezegd dat ik weer wilde PowerSlimmen. Hij was blij toen ik dit vertelde en ondersteunde me volledig bij dit besluit.

Samen zijn we een PowerSlim coach gaan zoeken en eind juni ben ik begonnen. Met mijn coach kon praten ik echt over mijn strijd en het PowerSlim programma. Iedere week kreeg ik begeleiding, werd ik gewogen en zag ik mijzelf vermageren, iedere week verlies ik 1 of 2 kilo! Daarnaast sportte ik ongeveer vijf keer per week, ik begon veranderingen te merken aan mijn lichaam: de spieren in mijn armen, benen en schouders werden zichtbaar! Ik heb tijdens het programma helemaal geen moeite gehad om me te houden aan wat ik wel en niet mag eten, ik ben zo gemotiveerd om mijn doel te bereiken!

In december had ik mijn streefgewicht bereikt, ik zat hier zelfs wat onder. Ik ben super blij en trots op mezelf, ik heb meer energie en zie er gezond en mooi uit. Mijn partner, familie en coach zijn allemaal blij voor me. Nu loop ik vol zelfvertrouwen over straat, en ik geniet weer van winkelen! Ik ben van maat 46 naar maat 38 gegaan, en weeg nu minder dan 60 kilo. Ik zit in de stabilisatiefase en ben me nu erg bewust van wat ik in mijn mond stop. Ik lees zelfs de voedingswaarden van alles wat ik koop. Een gezond lichaam en verbeterde conditie was het cadeau dat ik mezelf gegeven heb voor het begin van 2017! 

Zoek een PowerSlim coach bij jou in de buurt

Vermageren met PowerSlim met begeleiding van jouw persoonlijke voedingscoach

Zoek een coach

Lees hier meer testimonials van andere PowerSlimmers
Oona Francken, 27 jaar uit Kalmthout "Ik ga zelfverzekerd de zomer in!*"

Ik ben 10 kg vermagerd en met de zomer in zicht verheug ik me op het dragen mijn nieuwe zomerkleedjes! Ik ga weer zelfverzekerd de zomer tegemoet.

Lees meer
* Dit resultaat is persoonsgebonden, meer informatie in de disclaimer
Anja Goossen, 45 jaar uit Humbeek "Volhouden gaat me zeker lukken!*"

Intussen heb ik mijn doel bereikt en merk ik dat ik mij beter voel dan ooit tevoren! Volhouden is nu de boodschap maar dit gaat mij zeker lukken!

Lees meer
* Dit resultaat is persoonsgebonden, meer informatie in de disclaimer
div> div> div>
* Dit resultaat is persoonsgebonden en niet generaliseerbaar, vanwege wetgeving worden er geen voor-foto’s getoond en zijn claims die de mate van gewichtsverlies bevatten verwijderd, meer informatie in de disclaimer