Arie van Ginderdeuren, 49 Jaar uit Wondelgem

"Negeer nooit wat je lichaam je wil vertellen!*"

Mijn verhaal start ergens in 2015. Ik was toen 45 jaar oud. Ik krijg enkele gezondheidsproblemen, maar ach.. ik kan de wereld nog wel aan. Daardoor negeer je al snel enkele zaken die je lichaam je vertellen.

De eerste les, negeer nooit wat je lichaam je wil vertellen. Ik ging gewoon door met het lekkere leven. Werken, onregelmatig eten, ongezond eten, pita, pizza, steaks, frieten, sauzen, je noemt het maar op. Alles wat snel en makkelijk is, is welkom. Ook lekkere wijntjes of een goed biertje, al deze zaken gingen ze vlot in. Ook stelde ik vast bij mezelf dat ik steeds veel te veel van die zaken tot me nam in één maaltijd. Het is echt overdaad.

Je zou kunnen zeggen dat al dat lekkers gerust mag, als je daarbij ook voldoende beweegt. Op die manier kun je wel een evenwicht zoeken, maar in mijn geval was sporten en veel bewegen door lichamelijke klachten naar de achtergrond geschoven. Elke uitvlucht om niet te sporten was aanwezig. Ik deed enkel in de winter nog snowboarden.

Het resultaat was dat ik van 2015 tot 2019 van een gewicht van 86 kg naar vlot 108 kg ben gegaan. Ook de klachten worden niet minder. Een hoge bloeddruk, met als gevolg dat je pillen moet gaan slikken. Nierstenen, kan ook voorkomen bij sportende slanke mensen hoor, maar in mijn geval na onderzoek is daar toch wel iets anders uitgekomen. Te veel rood vlees, koffie en frisdrank blijken voor mij voornamelijk de oorzaak te zijn. Ik kon niet ontkennen, ik nam ze allemaal met overdaad tot me. Als je dan verder algemene bloedonderzoeken afwacht dat is het heel snel duidelijk dat er snel iets moet veranderen. Mijn lichaam is duidelijk aan het protesteren. 

Tijdens deze periode kom ik bij vrienden die me vertellen over een verandering in hun eetgewoontes.  Hier wil ik wel meer over weten. Het woord ‘dieet’, daar hoef ik niks van te weten. Maar wat ik van hen over het PowerSlim programma hoor klinkt goed. Genoeg variatie en gewoon lekker blijven eten. Ik ben meteen benieuwd naar meer, zeker omdat ik zie hoe goed mijn vrienden zich voelen en aan hun lichaam zie dat ze er beter uitzien.

Ik ben overtuigd! Ik ben vastberaden, er moet iets veranderen. Er is geen twijfel of ik het kan. Iedereen kan het, je moet er alleen voor de volle 100% voor gaan. Dus ook ik kan het, zeg ik tegen mezelf. Samen met het besef dat mijn lichaam mijn huidige levensstijl niet langer zal tolereren en er vroegtijdig de brui aan zal geven. Ik had dit ook al vernomen van de artsen. Mijn cardioloog had me verwittigd en ook de huisarts had me erop attent gemaakt. Ontkennen en uitstellen was geen optie meer. Ik besluit om met hun consulente contact op te nemen.

Dus midden juli 2019 was daar mijn eerste afspraak bij PowerSlim coach Els Duyshaver. Een heel aangenaam en open gesprek. We luisteren naar elkaar en we komen dus tot de conclusie dat ik wekelijks langskom voor een weegmoment en wekelijks mijn plan aanpassen indien nodig.

Dit was de start naar een grote verandering. Ik moet eerlijk zeggen het heeft me tot nu eigenlijk weinig moeite gekost. Voor mezelf is het voldoende dat ik weet dat er een doelstelling is. En deze kun je behalen mits je de regels volgt. De regels zijn simpel, je kunt kiezen uit alle producten uit het PowerSlim assortiment en daarnaast de toegestane reguliere voedingsmiddelen. Je hebt zes eetmomenten op een dag, en that’s it!

Week na week kon ik samen met Els vaststellen dat er 1 tot 2 kg was verdwenen. Ook mijn vetpercentage werd al snel minder. Daar bespraken we ook hoe het ging. Na enkele weken kwam de eerste uitdaging, een bruiloft. Ik zag het niet zitten om tijdens het diner te zeuren over te veel saus of slagroom bij het dessert. Els en ik hadden dit samen besproken en ze had me gerust gesteld. Geniet van de dag en doe gewoon mee met de rest, maar de dag erna hou je gewoon terug je eetpatroon aan dat we hebben opgesteld. Dus dat deed ik. Ik moet toegeven, het was een heerlijk feestje en het eten was erg lekker. Maar ik was niet aangekomen. Neen, de volgende controle opnieuw 1 tot 2 kg eraf. Dat gaf me vertrouwen!

Ik kan met trots zeggen dat ik nu 22 kg ben vermagerd. De eerste keer stond de weegschaal bij Els op 106 kg, nu staan we op 83 à 84 kg (ik schrijf deze getuigenis op 20 november 2019).

Ik kan het iedereen aanraden om een koolhydraatarm en proteïnerijk eetpatroon aan te nemen. Je hongert jezelf niet uit, en het is niet shake hier en shake daar. Neen, we eten vaste voeding, gezond en afgewogen en vooral gevarieerd. Ik zal mijn nieuwe eetpatroon dan ook blijven doorzetten. Ik voel me beter en fitter en zie er gezonder uit. Reeds 4 weken ben ik ook zonder pillen voor de bloeddruk. Toch allemaal zaken die niet onbelangrijk zijn!

Els
Coach van Arie

Zoek een PowerSlim coach bij jou in de buurt

Vermageren met PowerSlim met begeleiding van jouw persoonlijke voedingscoach

Zoek een coach

Lees hier meer testimonials van andere PowerSlimmers
Oona Francken, 27 jaar uit Kalmthout "Ik ga zelfverzekerd de zomer in!*"

Ik ben 10 kg vermagerd en met de zomer in zicht verheug ik me op het dragen mijn nieuwe zomerkleedjes! Ik ga weer zelfverzekerd de zomer tegemoet.

Lees meer
* Dit resultaat is persoonsgebonden, meer informatie in de disclaimer
Anja Goossen, 45 jaar uit Humbeek "Volhouden gaat me zeker lukken!*"

Intussen heb ik mijn doel bereikt en merk ik dat ik mij beter voel dan ooit tevoren! Volhouden is nu de boodschap maar dit gaat mij zeker lukken!

Lees meer
* Dit resultaat is persoonsgebonden, meer informatie in de disclaimer
* Dit resultaat is persoonsgebonden en niet generaliseerbaar, vanwege wetgeving worden er geen voor-foto’s getoond en zijn claims die de mate van gewichtsverlies bevatten verwijderd, meer informatie in de disclaimer