Monique van Daal, 52 Jaar

"Noem het op en ik heb het geprobeerd*"

Vanaf een jaar of 20 schommel ik in gewicht. Geleidelijk aan werd ik zwaarder. Ik kan me niet goed herinneren of ik een slecht eetpatroon had. Wat ik me wel herinner is dat ik er vooral mentaal veel last van had. Ik voelde me niet mooi. Wanneer ik nu foto’s uit die tijd zie vraag ik me echt af wat mij bezielde. Ik was prachtig, maar zelf zag ik dat niet. Ik voelde me ongelukkig in mijn lijf.

Toentertijd begon het jojo-en. Noem het en ik heb het geprobeerd. Weight Watchers, het 1000 punten dieet, Cambridge, het Brooddieet, het ziekenhuisdieet, het dieet van de Hartstichting, een mineralendieet, maaltijdboxen met pakjes en zakjes waarmee ik 500 calorieën per dag at. En je raadt het al; het werkte niet. Na mijn 50ste verjaardag was ik zo klaar met alle diëten dat ik de weegschaal resoluut de deur uit deed.

In februari 2019 ben ik begonnen met sporten bij een sportschool voor vrouwen in alle leeftijden, soorten en maten en gerund door vrouwen. Ik voelde me snel op mijn gemak en het sporten vond ik gelijk erg leuk. Drie keer per week sporten is goed te doen en langzaam aan werd ik een beetje fitter. Maar ik wilde ook wat aan mijn eetpatroon doen. Mede door de overgang waren er de laatste twee jaar weer 10 kilo bijgekomen en nadat ik mezelf  terugzag op een vakantiefoto in badpak ging resoluut de knop om!

Mijn coach vertelde me alles over het PowerSlim programma. Ik was zo enthousiast dat ik op 22 juni 2019 ben gestart. Het starterspakket in de eerste week was afwisselend en het was leuk om nieuwe dingen te proberen. Ik hield een lijstje bij wat ik lekker vond maar ook wat ik niet meer wilde eten. De maaltijden uit het receptenboek gaven inspiratie en ook de rest van het gezin steunden me in mijn proces door gezond mee te eten. Wanneer ze iets ongezonds aten, deden ze dat buiten de deur.

Gewicht verliezen en centimeters verliezen was mijn doel en ik was vastberaden mijn doel van 25 kilo te behalen. Het vermageren ging alleen niet snel bij mij, af en toe zakte de moed mij dan ook in de schoenen. Een peptalk van mijn PowerSlim coach gaf me dan weer de moed om door te gaan.

In maart kocht ik voor het eerst een broek in maat 42 en gaf de weegschaal -22kg aan. Ik werd regelmatig aangesproken door anderen die mij complimentjes gaven en zagen hoe mijn lijf veranderde. Ik zie er fit uit maar belangrijker is, ik voel me ook fitter dan ooit!

Ik ben mijn coaches ontzettend dankbaar voor hun begeleiding in mijn proces. Hun motiverende woorden waren heel belangrijk, vooral op moeilijke momenten.

En nu... we zitten midden in het ‘Corona-tijdperk’. De afgelopen weken heb ik thuisgewerkt, achter een PC in plaats van de hele dag fysiek bezig met een groep van 30 kleuters in de groep. Mijn sportschool is gesloten. En toch is het gelukt om mijn nieuwe patroon vast te houden! Dat kost af en toe best moeite en zelfdiscipline, maar ik wil het en ik kan het. Want ik wil nooit meer terug naar mijn oude levensstijl.

Drie keer per week volgde ik online sportlessen. Op het laatst kende ik alle grapjes uit mijn hoofd, haha. Maar het hielp wel om regelmaat te houden en een beetje soepel te blijven. Ook maak ik regelmatig een flinke wandeling. Helaas ontkom ik niet helemaal aan de coronakilo’s. Vorige week stond ik voor de eerste keer weer bij mijn coach op de weegschaal. Jammer genoeg toch 2 kilo zwaarder. Deze week dus weer even wat strenger aan de slag maar dat vind ik helemaal niet erg want ik voel me goed in mijn lijf. En het gevecht met de kilo’s….die win ik!

* Dit resultaat is persoonsgebonden en niet generaliseerbaar, vanwege wetgeving worden er geen voor-foto’s getoond en zijn claims die de mate van gewichtsverlies bevatten verwijderd, meer informatie in de disclaimer