Fase 3 Lekker in balans

Bloemkoolrijst met garnalen en pittige mangosalsa

Bereidingstijd 30 minuten Aantal personen: 1
Download & Print PDF recept
Bereidingswijze:
Verhit een eetlepel olijfolie in een wokpan en fruit de ui tot deze glazig ziet. Voeg het teentje knoflook en de garnalen toe en roerbak circa 2-3 minuten. Breng op smaak met peper, zout en paprikapoeder. Voeg de bloemkoolkorrels toe en roerbak nog circa 2 minuten. Maak een salsa door de stukjes mango te mengen met de avocado, rode peper, koriander, een eetlepel olijfolie en het limoensap. Breng op smaak met een beetje zout. Doe de bloemkoolrijst en garnalen op een bord en verdeel hier de mangosalsa overheen. Garneer eventueel nog met wat extra verse koriander.
Let op: Dit recept is pas toegestaan vanaf fase 3C
  • Ingrediënten:
  • 150-200 g grote garnalen
  • 200 g bloemkool, fijngemalen in de blender
  • ½ kleine mango in kleine stukjes (circa 150 g)
  • ¼ avocado in kleine stukjes
  • ½ kleine ui, gesnipperd
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • ½ rode peper, heel fijn gesneden
  • 2 el olijfolie
  • Sap van een partje limoen
  • Paprikapoeder
  • 2 el verse koriander, fijngehakt
  • Peper
  • Zout
Voedingswaarde
Energie
Kcal 599 Kcal
Vet 31,9 g
Koolhydraten 34,9 g
Eiwitten 37,0 g
Schrijf een reactie
U plaatst een reactie over: Bloemkoolrijst met garnalen en pittige mangosalsa
Uw waardering