Fase 2A

Bloemkoolsoep met kabeljauw

Bereidingstijd 25 minuten Aantal personen: 1
Download & Print PDF recept
Bereidingswijze:
Verhit een halve eetlepel olijfolie in een diepe pan en fruit de ui en de knoflook circa 2 minuten. Voeg de ras el hanout toe en bak deze mee. Voeg daarna de bloemkool toe en blus af met de bouillon. Laat dit circa 8-minuten zachtjes koken. Verhit ondertussen de rest van de olijfolie in een andere pan en bak de kabeljauw circa 3-4 minuten aan iedere kant. Breng op smaak met wat peper en zout en snijd de vis vervolgens in kleine stukjes. Pureer de bloemkoolsoep, met behulp van een staafmixer, tot de gewenste dikte. Voeg de stukjes vis toe aan de soep en serveer direct.
Tip:
Ook lekker met zalmfilet in plaats van kabeljauw.
  • Ingrediënten:
  • 150-200 g kabeljauwfilet
  • ¼ bloemkool (circa 200 g) in roosjes
  • ¼ ui, gesnipperd
  • ½ teentje knoflook, fijngehakt
  • ½ tl ras el hanout
  • 1 el olijfolie
  • 250 ml (vis)bouillon
  • Peper
  • Zout
  • Extra: Staafmixer
Voedingswaarde
Energie
Kcal 265 Kcal
Vet 11,3 g
Koolhydraten 8,1 g
Eiwitten 30,5 g
Schrijf een reactie
U plaatst een reactie over: Bloemkoolsoep met kabeljauw
Uw waardering