Winkelwagen
Terug

Boerenkoolstamp met uitgebakken rauwe ham

Fase 1
Boerenkoolstamp met uitgebakken rauwe ham
schedule20 min. bereiden
peopleVoor 1 persoon
Bereiding
Doe de boerenkool met ruim water en een snufje zout in een pan. Breng aan de kook en laat circa 15-20 minuten koken. Doe 100 ml koud water in de shaker en meng met de inhoud van het zakje aardappelpuree. Warm dit op in een pannetje of circa 15-20 seconden in de magnetron (800 W). Bak in een droge koekenpan, op matig vuur, de stukjes ham krokant uit. Giet de boerenkool af door een vergiet en druk, met de bolle kant van een lepel, even goed aan zodat er weinig vocht achterblijft. Schep de boerenkool en de uitgebakken ham door de aardappelpuree. Roer vervolgens de gesmolten roomboter door de stamppot om deze lekker smeuïg te maken en breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat.
Tip: Serveer met 5 zure augurkjes.
Ingrediënten
  • 1 zakje PS. food & lifestyle aardappelpuree
  • 3-4 plakjes rauwe ham, in stukjes
  • 100 g boerenkool
  • 1 el roomboter, gesmolten
  • Nootmuskaat
  • Zout
  • Peper
Voedingswaarde per persoon
Energie
332 Kcal
Vet 16,0 g
Koolhydraten 9,7 g
Eiwitten 35,2 g
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Boerenkoolstamp met uitgebakken rauwe ham
Uw waardering

Hulp nodig bij een koolhydraatarme levensstijl?

Vind hier een coach bij jou in de buurt.