Fase 2C

Bonensalade met lente-ui

Bereidingstijd 30 minuten Aantal personen: 1
Download & Print PDF recept
Bereidingswijze:
Kook of stoom de sperziebonen in 15-20 minuten beetgaar. Giet af en laat afkoelen. Maak ondertussen de dressing door de olijfolie te mengen met de witte wijnazijn en de peterselie. Snijd de sperziebonen in stukjes en meng met de bonen en de lente ui. Maak af met de dressing en breng eventueel nog op smaak met een beetje peper en zout.
Tip:
Let op: dit is een bijgerecht. Lekker met tonijn, zalm of makreel.
  • Ingrediënten:
  • 1 opscheplepel bonen (uit blik naar keuze: bijvoorbeeld kidney- of borlottibonen)
  • 200 g sperziebonen
  • 2 stengels lente-ui in ringen
  • 1 el olijfolie
  • 1 el witte wijnazijn
  • ½ el platte peterselie, fijngehakt
  • Peper
  • Zout
Voedingswaarde
Energie
Kcal 283 Kcal
Vet 11,3 g
Koolhydraten 26,0 g
Eiwitten 12,0 g
Schrijf een reactie
U plaatst een reactie over: Bonensalade met lente-ui
Uw waardering