Your company account is blocked and you cannot place orders. If you have questions, please contact your company administrator.
Fase 2A

Gazpacho met toastjes en homemade kruidenboter

Bereidingstijd 50 minuten Aantal personen: 1
Voeg toe aan favorieten Download & Print PDF recept
Bereidingswijze:
Doe de stukjes tomaat, komkommer en zoete puntpaprika in een grote kom. Houd eventueel een paar stukjes komkommer en zoete puntpaprika apart voor de garnering. Voeg de stukjes ui, knoflook en de olijfolie toe en knijp het partje limoen boven de kom uit. Voeg als laatst de tomatenpuree, het water en wat peper en zout toe. Pureer met de staafmixer tot een gladde soep. Vind je de smaak te heftig? Voeg dan nog wat water toe. Zet de gazpacho minimaal 30 minuten in de koelkast zodat deze goed afgekoeld is. Laat ondertussen de boter zacht worden, meng met de knoflook en de kruiden en breng op smaak met peper en zout. Garneer de gazpacho met de stukjes komkommer, zoete puntpaprika, ringetjes lente-ui en verse dille. Besmeer de toastjes met een dun laagje kruidenboter en serveer bij de gazpacho.
Tip:
De rest van de kruidenboter kun je ongeveer 2 weken in de koelkast bewaren.
  • Ingrediënten:
  • 1 zakje PowerSlim toastjes
  • 2 (Roma)tomaten in stukjes
  • ¼ komkommer in stukjes
  • ½ zoete puntpaprika in stukjes
  • ¼ ui, gesnipperd
  • 1 teentje knoflook, gepeld
  • 1 el tomatenpuree
  • 1 el goede extra vierge olijfolie
  • 100 ml water
  • Partje limoen
  • 1 stengel lente-ui in ringetjes
  • 1 el verse dille of peterselie
  • Zout
  • Peper
  • Ingrediënten kruidenboter:
  • 125 g roomboter (op kamertemperatuur)
  • Bosje bieslook, heel fijngesneden
  • Bosje peterselie, heel fijngesneden
  • 2 tenen knoflook, geperst
  • Scheutje citroensap
  • Zout en peper
Voedingswaarde
Energie
Kcal 443 Kcal
Vet 25,7 g
Koolhydraten 16,9 g
Eiwitten 26,1 g
Schrijf een reactie
U plaatst een reactie over: Gazpacho met toastjes en homemade kruidenboter
Uw waardering