Fase 2C

Herfstsalade met pompoen, rode biet en feta

Bereidingstijd 40 minuten Aantal personen: 1
Voeg toe aan favorieten Download & Print PDF recept
Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 180 °C. Bestrijk de stukjes pompoen met de olijfolie en bestrooi met wat peper en zout. Plaats voor circa 30 minuten in de oven tot de pompoen zacht is en een klein beetje bruin is verkleurd. Schep na 15 minuten even om. Maak ondertussen een dressing van de walnootolie, balsamicoazijn, mosterd en het citroensap. Doe de rucola op een bord en verdeel hier de stukjes pompoen, rode biet, feta en de granaatappelpitjes overheen. Maak af met de dressing.
Tip:
Heb je geen walnootolie in huis dan is olijfolie ook een prima keuze.
  • Ingrediënten:
  • 90-100 g feta light
  • 100 g Hokkaido pompoen in stukjes
  • 100 g gekookte rode biet in stukjes
  • 25 g rucola
  • 2 el granaatappelpitjes
  • ½ el olijfolie
  • 1 el walnootolie
  • 1 el balsamicoazijn
  • 1 tl sterke mosterd
  • 1 tl vers citroensap
  • Peper
  • Zout
Voedingswaarde
Energie
Kcal 356 Kcal
Vet 24,2 g
Koolhydraten 12,6 g
Eiwitten 18,7 g
Schrijf een reactie
U plaatst een reactie over: Herfstsalade met pompoen, rode biet en feta
Uw waardering