Fase 1A+1B

Kipstoof met champignons en bleekselderij

Bereidingstijd 40 minuten Aantal personen: 1
Download & Print PDF recept
Bereidingswijze:
Verhit de olie in een diepe pan en fruit de ui en de knoflook kort aan. Voeg de stukjes kip let toe en bak deze in circa 3-4 minuten rondom bruin. Breng op smaak met wat peper en zout. Voeg de champignons en de bleekselderij toe en bak 2 minuten mee. Voeg vervolgens de bouillon en de witte wijn toe en breng de bouillon op matig vuur aan de kook. Draai het vuur laag en 20 minuten zachtjes stoven. Let op dat de kip niet droog kookt. Voeg dan eventueel nog wat extra bouillon toe. Garneer met de ringen lente-ui.
  • Ingrediënten:
  • 200 ml PowerSlim kruidenbouillon
  • 120-150 g kipfilet in stukjes
  • 100 g bleekselderij in stukjes
  • 150 g champignons in stukjes
  • ¼ ui, gesnipperd
  • 1 stengel lente-ui in ringen
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • Scheutje droge witte wijn
  • 1 el olijfolie
  • Peper
  • Zout
Voedingswaarde
Energie
Kcal 305 Kcal
Vet 13,2 g
Koolhydraten 6,8 g
Eiwitten 34,3 g
Schrijf een reactie
U plaatst een reactie over: Kipstoof met champignons en bleekselderij
Uw waardering