Fase 2C
Linzensalade met pompoen, broccoli en granaatappelpitjes
Bereidingstijd 25 minuten
Aantal personen: 1
Bereidingswijze
Kook de linzen volgens de aanwijzingen op de
verpakking. Stoom ondertussen de pompoen
en de broccoli in circa 15 minuten gaar. Giet
de linzen, broccoli en de pompoen af en laat
even afkoelen. Verdeel de komkommer, cherrytomaatjes,
spinazie, avocado, granaatappelpitjes,
broccoli, pompoen en de linzen over een bord.
Besprenkel met de olijfolie en breng op smaak
met wat peper en zout. Maak af met de gehakte
walnoten, pitten en zaden en knijp het partje over
limoen uit over de salade.
Tip:
Dit is een bijgerecht. Lekker bij een stukje vis, zoals zalm of kabeljauw. Of doe eens vegetarisch en eet het met gekookt ei of blokjes feta.
- Ingrediënten:
- 50 g gekookte (rode) linzen of 15 g ongekookt
- 50 g broccoli
- 50 g pompoen in blokjes
- 50 g komkommer in schijfjes
- 4 cherrytomaatjes, gehalveerd
- Handje verse spinazie
- ¼ avocado in stukjes
- 1 partje limoen
- 1 el pitten en zaden
- 3 walnoten, fijngehakt
- 1 el granaatappelpitten
- 1 el olijfolie
- Peper
- Zout
Voedingswaarde
Energie | |
Kcal | 401 Kcal |
Vet | 31,2 g |
Koolhydraten | 14,1 g |
Eiwitten | 11,2 g |
Schrijf een reactie