Fase 1A+1B

Rijstrisotto met asperges en champignons

Bereidingstijd 25 minuten Aantal personen: 1
Voeg toe aan favorieten Download & Print PDF recept
Bereidingswijze:
Kook de rijst circa 15 minuten in een ruime hoeveelheid water met de kruidenbouillon. Kook ondertussen de groene asperges circa 3 minuten en spoel ze daarna direct af met koud water. Verhit de olijfolie in een wokpan en fruit de ui circa 2 minuten. Voeg de champignons toe en bak circa 2-3 minuten mee. Doe de roomkaas erbij en laat even zacht worden. Giet de rijst af en doe deze bij de champignons, samen met de saffraan (of kerriepoeder) en de asperges. Breng op smaak met wat peper en zout en warm nog een paar minuten goed door
Tip:
Vanaf fase 2 lekker wat geraspte Parmezaanse kaas.
  • Ingrediënten:
  • 1 zakje PowerSlim sojarijst
  • 1 tl PowerSlim kruidenbouillon
  • 50 g groene asperge(tip)s in stukjes
  • 150 g champignons in stukjes
  • ¼ witte ui, gesnipperd
  • ½ teentje knoflook, fijngehakt
  • 1 el roomkaas light
  • 1 el olijfolie
  • ½ envelopje saffraan (even oplossen in een beetje water) of 1 tl kerriepoeder
  • 1 el verse peterselie, fijngehakt
  • Peper
  • Zout
Voedingswaarde
Energie
Kcal 339 Kcal
Vet 13,6 g
Koolhydraten 12,1 g
Eiwitten 36,2 g
Schrijf een reactie
U plaatst een reactie over: Rijstrisotto met asperges en champignons
Uw waardering