Fase 3 Lekker in balans

Romige spaghetti met gegrilde asperges en basilicumolie

Bereidingstijd 25 minuten Aantal personen: 1
Voeg toe aan favorieten Download & Print PDF recept
Bereidingswijze:
Kook de spaghetti 10 minuten in ruim water met zout. Rooster de pijnboompitten goudbruin in een droge koekenpan. Maal ondertussen de basilicumblaadjes met het citroensap en een scheutje olijfolie in de keukenmachine of met de staafmixer tot een gladde olie. Verhit vervolgens wat olijfolie in een diepe pan en fruit het sjalotje en de knoflook kort aan. Voeg de prei toe en bak totdat de prei en de sjalotjes zacht zijn. Voeg daarna de room, tijm, paprikapoeder en zout en peper toe. Giet de spaghetti af en voeg toe aan de saus en roer goed door. Wrijf de groene asperges in met olijfolie. Laat een grillpan goed heet worden en gril de asperges tot ze goed gaar zijn, maar nog wel een bite hebben. Serveer de spaghetti met de gegrilde asperges en maak af met de pijnboompitten, basilicumolie en eventueel de geraspte Parmezaanse kaas.
  • Ingrediënten:
  • 1 portie (50 g) PowerSlim Balance spaghetti
  • 125 ml kookroom
  • 100 g groene asperges(tips)
  • ½ kleine dunne prei in stukjes
  • 1 sjalotje, gesnipperd
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • Handje basilicumblaadjes
  • Sap van een partje citroen
  • 1 el pijnboompitten
  • Olijfolie
  • ½ tl tijm
  • Snuf (gerookte) paprikapoeder
  • Peper
  • Zout
  • Eventueel: 1 el Parmezaanse kaas, geraspt
  • Extra:
  • • Grillpan
  • • Keukenmachine of staafmixer
Voedingswaarde
Energie
Kcal 630 Kcal
Vet 46,0 g
Koolhydraten 28,7 g
Eiwitten 22,8 g
Schrijf een reactie
U plaatst een reactie over: Romige spaghetti met gegrilde asperges en basilicumolie
Uw waardering