Fase 1A+1B
Selderijsalade met kipfilet en homemade chilisaus
Bereidingstijd 15 minuten
Aantal personen: 1
Bereidingswijze:
Snijd de bleekselderij in kleine halve maantjes en de gerookte kipfilet en tomaat in kleine stukjes. Meng dit goed door elkaar en roer dan de chilisaus er doorheen.
Chilisaus: Was de pepers, verwijder de zaadlijst en snijd in kleine stukjes. Doe alle ingrediënten in een pannetje en breng rustig aan de kook. Laat 7 minuten rustig op een laag pitje koken zonder deksel. Meng daarna met een staafmixer alles tot een glad mengsel. Bewaar de chilisaus in een klein weckpotje.
- Selderijsalade:
- 120 g gerookte kipfilet
- 3 stengels bleekselderij (draden verwijderd)
- 1 tomaat
- 1 el homemade chilisaus
- Chilisaus:
- 1 grote tomaat in stukjes
- 4 rode pepers
- 4 teentjes knoflook, geperst
- 7 el olijfolie extra vierge
- 6 el azijn
- 100 ml water
- 1 tl stevia zoetstof
- 1 tl zeezout
Voedingswaarde
Energie | |
Kcal | 235 Kcal |
Vet | 10,9 g |
Koolhydraten | 9,7 g |
Eiwitten | 22,5 g |
Schrijf een reactie