Detoxen, iets voor jou?

Diëtist PowerSlim
27 augustus 2018

Wat mij de laatste tijd opvalt is dat detoxen steeds populairder wordt. Iedereen heeft er vast wel eens van gehoord. Als je het in de Google zoekbalk intypt komen er verschillende methodes naar voren. Ook PowerSlim heeft onlangs een detox geïntroduceerd, namelijk de PowerSlim Balance Supergreen Detox. Ik merk dat dit product erg leeft onder onze PowerSlimmers. Ik krijg dan ook regelmatig vragen als: “detoxen is toch nergens voor nodig? Ik eet gezond, moet ik dan detoxen? En als ik het product wil gebruiken, wanneer en hoe doe ik dat dan?” Aan de hand van deze column probeer ik uit te leggen waarom wij deze detox hebben ontwikkeld. Bij deze wil ik graag vermelden dat je er zelf voor mag kiezen of dat je het product gaat gebruiken, niks moet natuurlijk.

Wat is detoxen?

Detoxen ook wel ontgiften genoemd is het reinigen van ons lichaam van afvalstoffen en gifstoffen. Het lichaam heeft een natuurlijk afvalverwerking systeem voor het opruimen van lichaamsvreemde- en toxische stoffen. Dit proces verloopt met name via de lever, maar ook via de nieren, darmen en andere organen. De afvalstoffen worden afgevoerd via de ontlasting, urine en transpiratie. Duizenden jaren geleden was dit reinigsysteem erg effectief toen de mens dichter bij de natuur leefde, onbewerkte voedingsmiddelen at, geen uitlaatgassen inademde, geen cosmetica gebruikte, etc. Het voedingspatroon was destijds rijk aan belangrijke voedingsstoffen, vitaminen en mineralen. Vandaag de dag eet de gemiddelde Belg volgens het westerse voedingspatroon. Dit voedingspatroon bevat helaas minder noodzakelijke voedingsstoffen, vitaminen en mineralen die het lichaam nodig heeft om goed te kunnen reinigen.

Zoals eerder beschreven is het lichaam van nature in staat om toxische (giftige) stoffen te verwijderen, mits het ondersteund wordt door de juiste voedingsstoffen, vitaminen en mineralen. Voldoende groente en fruit zijn erg belangrijk om aan onze lichamelijke behoefte te voldoen, maar ook om het lichaam te ondersteunen. In de eerste fase(s) van het PowerSlim programma is dit natuurlijk lastig omdat je je aan bepaalde richtlijnen moet houden. Probeer in deze fase wel dagelijks voldoende groente (100-300 g bij de lunch en diner) te eten ter ondersteuning. Kies dan regelmatig voor de donkergroene groente. Deze groentes bevatten naast vitaminen, mineralen en vezels ook het stofje chlorofyl. Dit is een stofje dat je lichaam ondersteunt en je immuunsysteem versterkt.

PowerSlim Balance supergreen detox

Waarom PowerSlim Balance Supergreen Detox?

Ik snap best wel dat jullie denken, maar wat is dan het nut van de Supergreen Detox als ik iedere dag voldoende groente en fruit eet. Het probleem is met name dat we tegenwoordig meer giftige stoffen binnenkrijgen en tegelijkertijd een tekort hebben aan de noodzakelijke voedingstoffen. Hierdoor ontstaat een negatieve disbalans, waardoor er giftige stoffen achterblijven in ons lichaam. Mede om deze bovengenoemde reden is de PowerSlim Balance Supergreen Detox ontwikkeld. Het bevat namelijk 10 verschillende soorten groenten- en fruitextracten die allemaal een specifieke en gunstige werking hebben in ons lichaam. Deze stoffen zorgen er voor dat het lichaam goed kan ontgiften en reinigen, ondersteunt de darmwerking, voert afvalstoffen af en gaat veroudering van cellen tegen en zorgt bovendien voor meer energie gedurende de dag.

Tijdens het PowerSlim afslankprogramma heeft je lichaam hard gewerkt om alle afvalstoffen af te voeren. Door het harde werken van jullie lichaam,  kunnen de meeste van jullie wel een flinke boost gebruiken. PowerSlim heeft drie verschillende adviezen opgesteld voor de PowerSlim Balance Supergreen Detox ter ondersteuning van ons lichaam.  Wellicht dat je jezelf in een advies herkent!

Wanneer en hoe gebruik je de PowerSlim Balance Supergreen Detox?

Dagelijks gebruik

Een ideale manier ter aanvulling van je dagelijkse portie groente en fruit, is de detox aan je voedingspatroon toe te voegen. Door één maatschepje (6 gram) aan je huidige voedingspatroon toe te voegen, krijg jij dagelijks je vitaminen en mineralen binnen. De detox is een poeder van 10 verschillende soorten geconcentreerd groente- en fruitextracten, aangevuld met spirulina en groene thee. Tevens zorgt de ruime hoeveelheid aan vezels ervoor dat je langer verzadigd bent.

Belangrijk hierbij is dat men ook een gezond voedingspatroon nastreeft en dat je de detox ziet als aanvulling op je dagelijks voedingspatroon.

Optimaliseren van je weerstand

Iedereen kent het wel. Een periode waarin je je niet fit voelt en een aankomend griepje voelt opkomen. Je lichaam is op dat moment aan het vechten tegen indringers en wil deze dan ook zo snel mogelijk opruimen. Dit kost de nodige hoeveelheid energie, maar ook vitaminen en mineralen. De detox biedt in deze periode een goede uitkomst. Het geeft je lichaam een boost en vult je vitaminen en mineralen aan. Daarbij helpt de detox bij het opruimen van de afvalstoffen. Zet de detox in vanaf het moment dat je je niet fit voelt of een griep voelt aankomen. Gebruik de detox 1-2 weken dagelijks (één maatschepje, 6 gram) om je lichaam te ondersteunen.

Reinigen

De detox kan natuurlijk ook ingezet worden om je lichaam te reinigen. Reinigen is een belangrijk onderdeel van een gezond lichaam. Het lichaam schoonmaken en ontdoen van afvalstoffen kan ervoor zorgen dat je je helder en sterker voelt. Je kunt je lichaam reinigen als je (flink) bent afgevallen, vermoeid bent en donkere wallen hebt (vaak een teken van veel afvalstoffen in je lichaam), maar ook na een periode waarin je meer en minder verantwoord hebt gegeten dan gebruikelijk (bijvoorbeeld na de feestdagen). Het gebruik van de detox zorgt ervoor dat je je organen reinigt en je lever ondersteunt. Deze is namelijk verantwoordelijk voor het verwijderen van afvalstoffen. Ook tijdens het reinigen is het belangrijk dat je gezond eet (veel groente) en veel drinkt met name water en kruidenthee. Probeer daarbij iedere dag te bewegen zodat je afvalstoffen afgevoerd kunnen worden. Wil je je lichaam reinigen, dan kun je het beste de detox een maand lang dagelijks (één maatschepje, 6 gram) gebruiken.

Conclusie

De PowerSlim Balance Supergreen Detox is een mooie aanvulling om het lichaam te ondersteunen en is dus geen vervanging van je dagelijkse portie groente en fruit. Het beste is om de detox ’s ochtends te nemen voor een energieke dag.

Probeer verder zoveel mogelijk te koken met verse ingrediënten, zonder pakjes, zakjes en het liefst zo min mogelijk kant-en-klare maaltijden. Ik heb in mijn vorige column een aantal adviezen opgesteld. Deze adviezen zorgen ervoor dat je dagelijks zoveel mogelijk voedingsstoffen binnenkrijgt. Kies zo veel mogelijk voor:

  • Water, koffie of thee zonder suiker
  • Verse of diepvries groenten
  • Vers of diepvries fruit
  • Ongezoete en onbewerkte zuivel. Halfvolle zuivel vanaf fase 2A en volle zuivel vanaf fase 3A
  • Onbewerkte volkorenproducten
  • Vis, gevogelte, wild, vlees en eieren. Als het kan zoveel mogelijk biologisch en zo min mogelijk bewerkt
  • Olie en vet (roomboter)
  • Peulvruchten
  • Ongezouten noten, zaden en pitten
  • Verse of gedroogde kruiden volgens onderstaande richtlijnen te eten.

Meer testimonials van PowerSlimmers
Sylvia Wiltoeck , 33 jaar uit Brugge "Met ups en downs ben ik 14 kilo vermagerd!*"

Met ups en downs ben ik uiteindelijk 14 kilo kwijt geraakt! Elke week 1 kg minder op de weegschaal motiveerde me telkens om verder te gaan.

Lees meer
* Dit resultaat is persoonsgebonden, meer informatie in de disclaimer
Kathleen van der Hijden, 39 jaar "Het eetdagboekje van Kathleen"

Nu ben ik een maand bezig en wow… wat gaat het goed. En dat gaat eigenlijk best makkelijk, ik houd me gewoon aan de ‘regels’.

Lees meer
* Dit resultaat is persoonsgebonden, meer informatie in de disclaimer
div> div> div>