Het PowerSlim congres 2019

28 maart 2019

Afgelopen weekend vond voor de 10e keer het jaarlijkse PowerSlim congres plaats. Zo’n 250 PowerSlim coaches uit Nederland en België zijn naar Houten gekomen om inspiratie en kennis op te doen van diverse, interessante sprekers. En natuurlijk voor de allerlaatste nieuwtjes van PowerSlim en het PowerSlim assortiment. Hier later meer over ;-)! Verder is deze dag voor jullie coaches, de uitgelezen mogelijkheid om elkaar eens te zien en te sparren. Kortom, een erg leuke en inspirerende dag.

Wat hebben jullie coaches allemaal geleerd?

Het was weer een mooi programma met verschillende externe sprekers. We zullen je van een aantal sprekers een korte samenvatting geven.

PowerSlim congres

Het belang van een goede lichaamsmeting

De dag startte met Kees Koks die meer uitleg gaf omtrent een kwalitatieve lichaamsmeting. Het getal op de weegschaal zegt niet altijd alles. Hij gaf een erg leuk voorbeeld: Yuri van Gelder heeft ooit bij hun op de weegschaal gestaan en die zou volgens de berekening van het BMI ‘Morbide Obees’ zijn. En dat terwijl hij maar een vetpercentage van 9% heeft. Daarom is het zo belangrijk om niet alleen naar de kilo’s te kijken, maar naar de samenstelling van je lichaam. Zo zijn vetpercentage, spiermassa en vocht van belang. Het is daarom belangrijk om thuis niet te gaan wegen en wellicht teleurgesteld te raken. Die ene kilo die je wellicht bent aangekomen, kan best wel eens gewoon vocht zijn of nieuw gekweekte spieren van de sportschool.

Stagneert het vermageren bij jou ook wel eens?

Orthomoleculair therapeut en hormoonspecialist José Buik sprak over de invloed van stress op het afslanken. Het kan zijn dat door stress je lichaam in de zogenaamde overlevingsstand gaat en het afvalproces daardoor stil komt te staan. Stress kan namelijk zorgen voor een verhoogde bloedsuiker en insulinespiegel.

Je lichaam kan door meerdere aspecten stress ervaren. Zo kan stress veroorzaakt worden door o.a. drukte op het werk, chaotische omstandigheden thuis of doordat je bijvoorbeeld vaak in de file staat. Maar je lichaam kan ook stress ervaren door slecht slapen, ontstekingen, alcohol, het eten van suiker- en koolhydraatrijke voeding of door een crashdieet (wanneer je te weinig voedingsstoffen en calorieën binnenkrijgt).

Als bovenstaande situaties af en toe een keer voorkomen is dit geen groot probleem. Iedereen heeft wel eens ooit stress. Stress kan ook positief zijn; het zorgt er onder andere voor dat je wegrent bij gevaar of beter gefocust bent als je een prestatie moet leveren. We noemen dit gezonde spanning. Maar als je langdurig last hebt van stress is dat niet goed voor je. Dit speelt dan ook een grote rol in het feit dat je meer vet opslaat, met name op je buik.

Herkenbaar en wil je hier graag meer over weten? Lees dan dit column met meer informatie en tips.

Ook orthomoleculair arts Raymond Phalplatz benadrukte externe factoren die van invloed kunnen zijn op het afvalproces. Hij heeft het over de zogenaamde ‘Af-Valkuilen’; factoren die gewichtsbeheersing in de weg kunnen zitten. Zoals een te veel aan toxische metalen in je lichaam, die onder andere kunnen voortkomen uit de kronen in je gebit.

De laatste PowerSlim nieuwtjes!

Daarnaast vertelden wij onze coaches graag zelf wat meer over ontwikkelingen binnen het PowerSlim assortiment. Zo vinden wij het belangrijk om de laatste wetenschappelijke inzichten in de gaten te houden en waar nodig onze producten daarop aan te passen. Steeds meer mensen hebben de afgelopen jaren een allergie ontwikkeld voor soja en/of gluten. PowerSlim is op dit moment bezig om stapsgewijs het assortiment te vernieuwen, zodat ook deze doelgroep straks PowerSlim kan volgen.

Ook lieten wij onze coaches alvast kennismaken met een aantal nieuwe PowerSlim producten die binnenkort geïntroduceerd gaan worden. De eerste nieuwe producten zijn al beschikbaar voor jouw coach! Houd onze Facebook of Instagram pagina in de gaten om te zien welke dat zijn.

PowerSlim congres

De PowerSlim kooktruck

Ook lanceerden wij vol trots de PowerSlim kooktruck. Een mooie foodtruck waarin onze enthousiaste PowerSlim kok Peter het land door zal gaan zodat iedereen kennis kan maken met de lekkere gerechten van PowerSlim. Wie weet zie jij deze de kooktruck binnenkort wel voorbij komen! Stuur je ons dan een fotootje? Dat vinden we leuk!

PowerSlim kooktruck

PowerSlim kooktruck

Wij blikken terug op een geslaagd congres! 

Meer testimonials van PowerSlimmers
Sylvia Wittoeck , 33 jaar uit Brugge "Met ups en downs ben ik 14 kilo vermagerd!*"

Met ups en downs ben ik uiteindelijk 14 kilo kwijt geraakt! Elke week 1 kg minder op de weegschaal motiveerde me telkens om verder te gaan.

Lees meer
* Dit resultaat is persoonsgebonden, meer informatie in de disclaimer
Oona Francken, 27 jaar uit Kalmthout "Ik ga zelfverzekerd de zomer in!*"

Ik ben 10 kg vermagerd en met de zomer in zicht verheug ik me op het dragen mijn nieuwe zomerkleedjes! Ik ga weer zelfverzekerd de zomer tegemoet.

Lees meer
* Dit resultaat is persoonsgebonden, meer informatie in de disclaimer
div> div> div>