In balans blijven, hoe doe je dat?

Diëtist PowerSlim
13 augustus 2018

Je bent beland in de laatste fase van het PowerSlim programma; de stabilisatiefaseVeel mensen vinden dit, na een lange tijd duidelijke richtlijnen te hebben gehad, een spannende fase. Nu moet je het ineens (bijna) helemaal alleen gaan doen. Niet meer elke week naar je vertrouwde coach maar nog maar één of twee keer per maand. Niet meer standaard ieder eetmoment een PowerSlim product, maar langzaam worden deze grotendeels vervangen door reguliere producten.

Maar daar sta je dan, in de supermarkt, de ellenlange ingrediëntenlijst en voedingswaarden van je boodschappen te bestuderen. “Hellup! Welke ontbijtgranen ga ik nu kiezen? Is deze pasta wel goed voor me? Of kies ik er voor om helemaal geen pasta meer te eten?” Allemaal vragen die door je hoofd kunnen spoken tijdens de laatste fases van het PowerSlim programma en natuurlijk daarna. Je hebt immers geleerd dat een koolhydraatarme levensstijl met veel groente, fruit, volkoren producten, goede vetten en eiwitrijke producten een goede keuze is. Dit voorkomt pieken in je bloedsuikerspiegel en daarmee de behoefte aan (ongezonde) snacks tussen de maaltijden door, zoals je ziet in onderstaande tabel.

Bloedsuikerspiegel

Hoe blijf ik in balans?

Nadat je het PowerSlim programma (bijna) hebt afgerond is het natuurlijk niet de bedoeling dat je weer terugvalt in je oude eetgewoontes. Dat is waarom je tijdens het PowerSlim programma ook stapsgewijs wordt aangeleerd hoe een bewuste levensstijl er uit ziet. Om in balans te blijven is het van belang dat je bewuste keuzes blijft maken.

Maar hoe doe je dit in de praktijk? De stap naar reguliere producten is vaak best eng, want niet alle producten zijn helaas even geschikt. Om je te helpen jouw koolhydraatverlaagde levensstijl voort te zetten en het natuurlijk belangrijk is om te blijven genieten van lekker eten, heeft PowerSlim een nieuwe productlijn ontwikkeld: PowerSlim Balance.

PowerSlim Balance voor het hele gezin

Met de nieuwe producten van PowerSlim Balance helpen wij je een handje!

De producten van PowerSlim Balance zijn heerlijke, alledaagse koolhydraatverlaagde producten waarmee je lekker in balans blijft, zoals pasta’s, rijst, crackers, muesli en verschillende tussendoortjes. Ze zijn lager in koolhydraten en hoger in eiwitten en vezels dan reguliere producten uit de supermarkt en je kunt er met het hele gezin van genieten. De PowerSlim Balance spaghetti bevat bijvoorbeeld slechts 25 gram koolhydraten per 100 gram tegenover 65 gram koolhydraten in reguliere volkoren spaghetti. Dat wil zeggen maar liefst 64% minder koolhydraten dan reguliere spaghetti. Dit wil niet zeggen dat je geen volkoren spaghetti mag eten of dat het geen goede keuze voor je is. De PowerSlim Balance producten zijn bedoeld als alternatief.  

De diëtisten van PowerSlim hebben producten ontwikkeld waarbij koolhydraten, eiwitten, vetten en vezels optimaal tot elkaar in verhouding staan. Door de receptuur met speciaal geselecteerde, hoogwaardige ingrediënten blijf je lekker en gemakkelijk in balans.

Verschil met de PowerSlim producten

Het verschil tussen de PowerSlim Balance producten en PowerSlim producten zit hem in de voedingswaarde. Waar tijdens het PowerSlim programma gewerkt wordt met producten hoger in eiwitten en lager in koolhydraten, zijn de eiwitten en koolhydraten bij de PowerSlim Balance producten meer met elkaar in balans. 

Voedingswaarde PowerSlim Balance

Kunnen de producten van PowerSlim Balance ook gebruikt worden om af te vallen?

Nee, de PowerSlim Balance producten zijn speciaal samengesteld om een verantwoorde levensstijl voort te zetten, niet om gewicht mee te verliezen. Zoals je in bovenstaand schema kunt zien hebben de producten een andere verhouding koolhydraten-eiwitten dan de normale PowerSlim producten. Wanneer PowerSlim Balance producten ingezet zouden worden met als doel afvallen zou je ofwel te veel koolhydraten binnenkrijgen, ofwel te weinig eiwitten om je spiermassa in stand te houden. Dit gaat uiteraard ten koste van het resultaat.

PowerSlim Balance producten

Het PowerSlim Balance assortiment bestaat uit diverse producten waaronder spaghetti, muesli met noten, crackers, diverse repen, kaascrackertjes, een wafel en zelfs een crispy tablet melkchocolade!

Op onze website vind je het gehele assortiment aan PowerSlim Balance producten, of ga eens langs bij een PowerSlim coach bij jou in de buurt. De producten zijn o.a. verkrijgbaar bij de PowerSlim coaches, die je graag meer zullen vertellen over deze nieuwe producten.

PowerSlim Balance melkhazelnootwafel PowerSlim Balance penne

Dagelijkse tips en adviezen voor een verantwoord voedingspatroon

  • Neem in de ochtend een koolhydraatarm ontbijt zoals eieren of (half)volle platte kaas. Lekker met de PowerSlim Balance muesli met noten!;

  • Kies bij de lunch regelmatig voor een salade met bijvoorbeeld mager vlees of vette vis. Je kunt af en toe kiezen voor 1-2 sneetjes brood van de PowerSlim Balance meerzaden brood of 1-2 sneetjes volkoren- of koolhydraatarm brood met eiwitrijk beleg (magere vleeswaren, 30+ (smeer)kaas, cottage cheese of een eitje);

  • Zorg altijd voor minimaal 200 gram rauwkost of groente bij je lunch én avondeten;

  • Ga voor koolhydraatverlaagde tussendoortjes. Bijvoorbeeld een handje ongezouten noten, olijven of een lekkere snack van PowerSlim Balance;

  • Bij de warme maaltijd ligt de focus nog steeds op koolhydraatverlaagd eten. Eet dus niet alle dagen pasta, aardappelen, rijst of quinoa, maar beperk dit tot twee tot drie keer per week.

Meer testimonials van PowerSlimmers
Ydris Mondelaers, 33 jaar uit Tessenderlo "Ik eet lekker en koolhydraatarm mee met mijn gezin*"

Alle recepten en maaltijden waren lekker en makkelijk. En ik kon gewoon mee eten met de rest van mijn gezin.

Lees meer
* Dit resultaat is persoonsgebonden, meer informatie in de disclaimer
Marieta Cuijpers, 39 jaar "Ik ben het waard!*"

Ik ben erg blij dat ik gestart ben. Ik voel me goed en mooi, en dat ga ik zo houden! Dit ben ik en ik ben dit waard!

Lees meer
* Dit resultaat is persoonsgebonden, meer informatie in de disclaimer