Winkelwagen
Terug
25 mei 2021

Wij helpen elkaar: favoriete koolhydraatarme recepten

We wilden dan ook graag van onze PowerSlimmers weten wat jullie favoriete koolhydraatarme recepten zijn! Op die vraag kregen we een heleboel lekkere receptjes terug.

We krijgen vaak van cliënten te horen dat ze koken veel leuker vinden dan ze eigenlijk gedacht hadden. Veel van jullie ontpoppen zich tot ware keukenprinsen en -prinsessen. We wilden dan ook graag van jullie weten wat jullie favoriete koolhydraatarme recepten zijn! Op die vraag kregen we een heleboel lekkere receptjes terug. De koolhydraatarme huzarensalade van Geja verkozen we tot het lekkerste recept, zij wint een pakketje van ons!

Favoriete recepten van jullie

Ingrid: Italiaans brood

Fase 3 
Ingrediënten

  • 140 g amandelmeel

  • 100 g roomkaas

  • 150 g geraspte kaas

  • 50 g gesmolten boter

  • 6 eieren

  • 1 ui

  • 1 tl bakpoeder

  • Zout

  • Italiaanse kruiden

  • Zongedroogde tomaat

  • Blikje olijven

Bereidingswijze

Snijd de tomaat, ui en olijven klein en meng alle ingrediënten goed door elkaar. Behalve de geraspte kaas, strooi die pas als laatste over het deeg. Vet een cakevorm in, vul met het brooddeeg en bestrooi met de geraspte kaas. Zet voor 50 minuten in een op 170 ⁰C voorverwarmde oven.
Ook lekker bij de soep!

Wat een leuk recept Ingrid! Het lijk ons inderdaad erg lekker bij een warme kop soep, eens wat anders

Italiaans_brood

Geja: huzarensalade

Fase 2b  
Ingrediënten

  • 400 g bloemkool (fijnmalen tot kleine stukjes)
  • 1 tablet groentebouillon
  • 150 g hamblokjes
  • 4 el mayonaise
  • 1 el mosterd
  • 1 rode ui
  • 2 lente uitjes
  • 3 augurken
  • 300 g zilveruitjes
  • 25 g kappertjes
  • 2 eieren
  • Botersla
  • Knoflook
  • Kurkuma
  • Peper

Bereidingswijze

Breng water aan de kook en voeg het bouillontablet toe. Voeg de bloemkool toe wanneer het water kookt en laat 3 minuten garen. Giet af en spoel af met koud water. Laat de bloemkool goed uitlekken.
Voor de dressing: roer de mayonaise, mosterd, alle kruiden, de ui, lente uitjes, augurken, zilveruitjes en kappertjes in een kom door elkaar. Voeg de bloemkoolrijst en hamblokjes toe en je hebt een overheerlijke huzarensalade. Serveer met botersla en twee gekookte eitjes.

Een heerlijk receptje Geja, erg lekker als maaltijdsalade of als bijgerecht bij een stukje vlees van de bbq!

Huzarensalade

Bea: pasta met paprika en kipfilet

Fase 2

Neem een rode, groene en gele paprika, prei, ui, rode peper, lente-ui en knoflook en snijd alles fijn. Snijd kipfilet in fijne blokjes en wok deze in een wokpan met olijfolie. Voeg alle groente en wok mee. Breng op smaak met sambal en ketjap. Kook de PS. food & lifestyle fusilli voor jezelf en volkoren pasta voor de rest van het gezin.

Lien: koolhydraatarme cheesecake

Fase 3

Ingrediënten

  • 200 g roomkaas light
  • 250 ml ongezoete slagroom
  • 50 g roomboter
  • 3 gelatine blaadjes
  • 15 g Candarel of andere zoetstof
  • 50 ml water
  • 1 zakje cantuccini kokos of 3 zakjes speculaas biscuitjes

Bereidingswijze

Leg eerst 3 gelatine blaadjes in een kom met koud water (minstens 5 minuten). Smelt de boter op het vuur. Maal de koekjes fijn in de blender. Voeg ze vervolgens bij de (gesmolten) roomboter en roer goed door elkaar. Bedek de bodem van een springvorm met het koekjesmengsel en druk goed aan. Laat afkoelen in de koelkast. Doe de zoetstof en roomkaas in een kom en meng goed door elkaar. Klop in een andere kom de slagroom stijf. Spatel het roomkaasmengsel door de opgeklopte slagroom. Zet ondertussen 50ml water op het vuur. Als het water kookt voeg je de uitgeknepen gelatinebladeren toe en roer goed door. Voeg al roerend de gesmolten gelatine toe aan het mengsel. Stort het in de springvorm en laat 2 uur opstijven in de koelkast. Smakelijk!

Een koolhydraatarme cheesecake, wie wil dat nu niet! Lekker hoor. Zit je in fase 1 en wil je ook graag jezelf verwennen met een lekker taartje, maak dan eens deze frozen cheesecake. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om hem in de koelkast te zetten in plaats van de vriezer.

Macey: broodje gyros

Fase 1
Een lekker broodje van het PS. food & lifestyle Mediterraans broodje met kipfilet gekruid met gyroskruiden. Lekker met een beetje komkommer, tomaat, ijsbergsla en zelfgemaakte knoflooksaus (op basis van platte kaas, knoflook, peper, zout en eventueel extra kruiden).

Hmm.. wat een goed idee Macey. Dat klinkt erg lekker!

Broodje_gyros

Anoeska: roti

Fase 1
Ik maak van de PS. food & lifestyle aardappelpuree een roti. Ik kruid de aardappelpuree met peper en zout en wat rozemarijn en bak het dan in een pan als een wrap. Ik besmeer de roti dan vaak met een beetje bieslook zuivelspread en beleg hem met een plakje carpaccio. Dat rol ik op tot een wrapje.. super lekker!

Wat een leuk idee Anoeska, om van de aardappelpuree roti te maken! Ook lekker om dit bijvoorbeeld te vullen met een beetje gebakken kip, snijbonen en op smaak te brengen met kerrie of garam masala kruiden!

Willy: Oosterse garnalen met wokgroenten

Fase 1

Neem 200 gram Thaise roerbakmix (kant-en-klare zak wokgroenten met: spitskool, prei, groene paprika, rode ui en rode peper) en wok 2 minuten. Voeg 150 gram diepvries knoflookgarnalen toe, en wok tot de garnalen roze/oranje kleuren. Breng op smaak met Vadouvan (viskruiden van Euroma, Jonnie Boer). Super lekker en 100% PS. food & lifestyle proof!

Klinkt heerlijk Willy én super makkelijk, ideaal!

Tips van PS. food & lifestyle diëtist Ayla

Ik houd van lekker én makkelijk, met twee kleine kinderen heb ik geen tijd en zin om lang in de keuken te staan. Courgetti met garnalen, tomaatjes, Griekse yoghurt en pesto is dan ook één van mijn favoriete koolhydraatarme recepten. Het staat in een handomdraai op tafel, is supergezond en bevat bijna geen koolhydraten. Voor de kindjes en mijn vriend kook ik er dan zilvervliesrijst bij. Door de yoghurt is het lekker romig, dus die smullen er ook van.

Wist je dat we ook meer dan 500 koolhydraatarme recepten op onze website hebben staan? Kijk ook daar eens tussen voor lekkere inspiratie! De kip tandoori salade, spinazie-preitaart en kipwrap met rode kool zijn favoriet!

Lees ervaringsverhalen
Linda en Miranda, 35 jaar "We kijken weer trots in de spiegel*"

Steeds vaker keek ik in de spiegel en dacht ik: ‘Vandaag ga ik beginnen’. Maar het begin maken lukte me niet. ‘Ach.. dat ene koekje maakt nu ook niet meer uit’ dacht ik dan.

Lees meer * Dit resultaat is persoonsgebonden, meer informatie in de disclaimer
Mandy Bijl, 47 jaar "Ik ben super blij dat ik gestart ben met het programma!*"

Het is voor mij nu veel gemakkelijker om op gewicht te blijven. Ik weet nu precies wat ik wel en niet moet doen. En als het toch een keer wat minder gaat, dan is mijn coach maar een berichtje of telefoontje van mij verwijderd.

Lees meer * Dit resultaat is persoonsgebonden, meer informatie in de disclaimer
Terug naar overzicht