Wat eet je om in balans te blijven? – Eetdagboek Anne

29 oktober 2018

Vorige week keken we een dagje mee met mijn collega Ayla en dit keer is het mijn beurt. Hoewel ik geen diëtist ben, maar een achtergrond in de Communicatie heb, ben ik wel veel bezig met gezonde voeding. En gelukkig vind ik dat nog eens reuze lekker ook! Sinds ik bij PowerSlim werk ben ik me wel veel bewuster van de voedingswaarde van een maaltijd en let ik dan ook meer op de hoeveelheid koolhydraten en eiwitten. Ik eet zo’n 5 à 6 keer op een dag en hield graag een eetdagboekje voor jullie bij.

07.00 uur

Soms vind ik het heerlijk om de dag rustig te beginnen en thuis een lekker ontbijtje te maken, maar het komt ook vaak voor dat ik mijn ontbijt mee neem naar het werk. Ik neem dan graag kwark mee, meestal met wat blauwe bessen (uit de diepvries), noten of muesli en wat kaneel voor extra smaak. Maar vandaag ontbijt ik thuis. Ik maak een schaaltje havermout warm, met amandelmelk. Een beetje kaneel of dit keer koek- en speculaaskruiden, een banaan en een handje gehakte noten erdoor. Heerlijk wanneer het buiten weer wat kouder wordt!

Ontbijt havermout

 

10.00 uur

Wanneer ik thuis ontbijt, neem ik graag in de ochtend ook een tussendoortje. Deze keer ga ik voor een reepje van PowerSlim Balance. Ik kies mijn favoriet de vijgen & granenreep, en ik kan weer even vooruit tot de lunch!

PowerSlim Balance vijgen & granen reep

 

12.30 uur

Tussen de middag eet ik het liefst volkoren crackers of rijstwafels, meestal een stuk of vier. Belegd met bijvoorbeeld kipfilet, avocado, een eitje, Hüttenkäse of hummus. Dit keer ging ik voor drie rijstwafels waarvan twee belegd met kipfilet, avocado, peper en zout en eentje met kaas en komkommer. Na die drie nam ik er nog één met kaas en komkommer. 

Lunch rijstwafels

15.30 uur

Ik heb hem bijna iedere dag wel in mijn tas zitten, de PowerSlim lunchpot. Soms met een ontbijtje, dit keer met worteltjes, komkommer en hummus van pompoen. Ik neem in de middag graag een vullend tussendoortje aangezien ik het liefst rond 18.30, 19.00 uur mijn avondeten eet.

Soms heb ik al snel weer honger als ik alleen wat groente eet, maar dit keer zaten er genoeg wortels en komkommer in mijn lunchpot!

PowerSlim lunchpot met groente en hummus

 

18.30 uur

Ik houd van lekker en gezond koken en zette weer een heerlijk maaltje op tafel, al zeg ik het zelf. Ik maakte risotto van de PowerSlim Balance rijst, met rode ui, gebakken champignons, tuinerwten, verse spinazie en geraspte geitenkaas. Een aanrader kan ik je vertellen! 
Ik vind het leuk om vaak wat nieuws uit te proberen. De ene keer zie ik wat lekkers voorbij komen op de PowerSlim website of ergens anders, de andere keer bedenk ik zelf wat, zoals deze risotto!

Risotto van PowerSlim Balance rijst

 

20.30 uur

Ik vind het lekker om ’s avonds nog iets te eten. Ik ga het liefst voor iets vullends zodat ik niet in de verleiding kom om iets/te veel lekkers te eten. Meestal kies ik een schaaltje met wat magere kwark, lekker gezoet met een paar steviadruppels vanille van PowerSlim Balance, en wat blauwe bessen en kaneel.

Kwark met PowerSlim Balance steviadruppels vanille

 

Misschien kunnen jullie wat lekkere ideeën halen uit mijn eetmomenten.

Meer testimonials van PowerSlimmers
Sylvia Wittoeck , 33 jaar uit Brugge "Met ups en downs ben ik 14 kilo vermagerd!*"

Met ups en downs ben ik uiteindelijk 14 kilo kwijt geraakt! Elke week 1 kg minder op de weegschaal motiveerde me telkens om verder te gaan.

Lees meer
* Dit resultaat is persoonsgebonden, meer informatie in de disclaimer
Oona Francken, 27 jaar uit Kalmthout "Ik ga zelfverzekerd de zomer in!*"

Ik ben 10 kg vermagerd en met de zomer in zicht verheug ik me op het dragen mijn nieuwe zomerkleedjes! Ik ga weer zelfverzekerd de zomer tegemoet.

Lees meer
* Dit resultaat is persoonsgebonden, meer informatie in de disclaimer